2022-11-22 - Actua

Praatkaffee in Balans: Kwartiermaken: inzetten op verbinding in eigen buurt.- Peter Dierinck.

Praatkaffee in Balans: Kwartiermaken: inzetten op verbinding in eigen buurt.- Peter Dierinck.

Op dinsdag 13 december 2022 gaat ons volgende Praatkaffee door: Kwartiermaken: inzetten op verbinding in eigen buurt.- Peter Dierinck.

LDC Allegro en het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor het volgende Praatkaffee in Balans. 

Kwartiermaken is een militaire term. Een klein deel van het leger loopt voorop om een kampement te maken op de plaats waar het grootste deel van het leger naar toe zal gaan. Kwartiermakers zijn vooroplopers in de maatschappij om een veilige, aangename en gastvrije omgeving te creëren voor onder meer
mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Op deze manier wordt uitsluiting ongedaan gemaakt. Heel bijzonder is dat ze niet zozeer inzetten mensen met psychische kwetsbaarheid te veranderen maar wel de omgeving zodat inclusie mogelijk wordt. Dit kan zowel op vlak van woonst, werk en vrije tijd. Familieleden van mensen met psychische kwetsbaarheid, buurtbewoners, hulpverleners en mensen met psychische kwetsbaarheid zoeken samen naar verbinding en ontmoeting. Dat geeft soms wat spanningen en wrijvingen. Maar verschillend zijn van elkaar kan ons, door nabijheid en verwondering, net
rijker maken.

Peter Dierinck (werkzaam bij vzw Psyche en psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge) vertelt hierover met veel praktische voorbeelden.

Wanneer? Dinsdag 13 december 2022 - 19u30

In LDC Allegro

Inkom: € 1

Inschrijven via: https://forms.gle/fhPypzbATs8dguLu5

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Lisa Verbeke (0475/782556)

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×