Kompas residentieel: Crisis (10 bedden)

Voor jongeren en volwassenen die zware problemen hebben of verslaafd zijn aan drugs. De ernst van de problemen maakt een acute opname noodzakelijk.

Werkwijze: Tijdens het verblijf kan de gebruiker/ verslaafde emotioneel tot rust komen en zal onder medische begeleiding lichamelijk ontwend worden. Via een gestructureerd programma (5 weken) wordt men geholpen om het besluit te nemen om voorgoed met druggebruik te stoppen. Samen met de betrokken persoon wordt gezocht naar een aangepaste vervolgbehandeling.

Kompas residentieel: De Kier

Voor jongeren die – meestal na een crisisopname of via begeleiding op ambulante basis – voldoende inzicht en motivatie verworven hebben om verdere stappen in behandeling te zetten.

Werkwijze: De behandeling omhelst een residentieel luik van 5 maanden en een ambulante nazorgfase op vrijwillige basis. Via individueel gerichte begeleiding binnen een kleine leefgroep met aandacht voor emancipatorisch, ervaringsgericht werken wordt beoogd dat de jongere inzicht krijgt in de totaalproblematiek van zijn verslaving. Door het uitbreiden van cognitieve, emotionele –en gedragsvaardigheden wordt de jongere geleerd weerbaarder te worden en terug deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Er wordt geholpen bij de uitbouw van een realistisch levensbeeld met invulling van woonvorm, werk, vrije tijd, financies, familiaal- en sociaal netwerk.

 

Contactgegevens

Minister van de Peereboomlaan 86

8500 Kortrijk

056/20.20.74

vzwkompas@kompasvzw.be

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×