Herstelacademie Zuid

De HerstelAcademie startte in Vlaanderen vanuit CGG Ahasverus in Halle Vilvoorde. Het project is kunnen groeien door de medewerking van een enthousiaste ploeg partners en overheden. Ondertussen zijn er 15 herstelacademies actief in Vlaanderen, waaronder ook herstelacademie Zuid. We zijn actief in regio Zuid-West-Vlaanderen en bieden we cursussen aan in Menen, Kortrijk en Waregem.

Wat doen wij precies?

De HerstelAcademie organiseert cursussen rond mentale gezondheid. Het is ons doel om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarbij zetten we sterk in op het positief inzetten van hun eigen krachten en talenten. De cursussen zijn kortdurend en focussen op mentaal welzijn en het vaardiger worden in het leven met een psychische kwetsbaarheid. Ze helpen je om actief je herstel(proces) in eigen handen te nemen, bewuste stappen voorwaarts te zetten om daarna als volwaardige burger je plaats (weer) in te nemen in de maatschappij.

“Jezelf in herstel”, “versterk je veerkracht”, “een slaap om van te dromen”, “Goed Gevoel Plan”, “sterk op je werk”, “Wat na een depressie?”, … zijn enkele voorbeelden van cursussen die aan bod komen.

Ons vormingsaanbod is uniek!

Namelijk, twee docenten, enerzijds een persoon met ervaringskennis en anderzijds een hulpverlener, doceren samen een cursus. Als duo brengen zij een warme boodschap van hoop, begrip, veerkracht en toekomstperspectief.

Voor wie?

We richten ons in de eerste plaats naar iedereen die wil werken aan zijn psychisch herstel of mentaal welzijn. Daarnaast staat ons aanbod open voor elke geïnteresseerde burger die hieraan wil bijdragen: naasten, vrienden, familieleden en (toekomstige) hulpverleners.

Uiteraard vinden we het uiterst belangrijk dat elke student zich goed voelt tijdens (het verloop van) een cursus. Daarom hechten we veel belang aan de creatie van een veilige omgeving waar je jezelf kan zijn en we respectvol met elkaar omgaan.

Wens je meer info? Of wens je jou in te schrijven voor één van onze cursussen, dan kan je terecht op onze website.

Voor de meest recente info kan je ons volgen via sociale media op onze facebookpagina Herstelacademie Zuid en/of instagrampagina herstelacademie_zuid.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×