Voor 4 of 11 euro naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. De coronacrisis met vaak zware sociale en financiële gevolgen, hakte er bij veel mensen stevig in. Opdat iedereen die dat nodig heeft, een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning, heeft de overheid nu een programma waarmee veel mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.

Psychisch welzijn voor iedereen

De toegankelijkheid en de prijs van psychologische hulp mogen geen drempel meer zijn. Dit aanbod van de overheid is gericht op zowel kinderen, adolescenten als volwassenen, met speciale aandacht voor hen die het zwaarst getroffen zijn door de coronapandemie. Ook mensen met bestaande geestelijke gezondheidsproblemen, mensen met een migratieachtergrond, jonge ouders, alleenstaanden, mensen die een dierbare hebben verloren, zorgverleners en mantelzorgers, of mensen in financieel kwetsbare groepen, komen in aanmerking. Het is zeer waarschijnlijk dat ook jij in aanmerking komt. Vraag informatie bij je huisarts of bij het contactadres onderaan deze pagina.

Welke psychologen?

Alle klinische psychologen en klinische orthopedagogen die met de overheid een overeenkomst hebben gesloten. Raadpleeg de website www.elpen.be voor een overzicht van de mogelijkheden in jouw buurt.

Wat kost de begeleiding?

11 euro per individueel gesprek wanneer je in aanmerking komt 4 euro per individueel gesprek wanneer je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds 2,5 euro per groepssessie

Voorwaarden?

Je bent in orde met je ziekteverzekering. Je laat je begeleiden door een psycholoog die de overeenkomst met de overheid heeft afgesloten. Maak gratis je eerste afspraak. De lijst met eerstelijnspsychologen vind je op onze website. 

Jason gaat naar de psycholoog

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×